Dear karma, I have a list of people you missed

tisdag 28 september 2010

I gamla stan

Frida, Sushi och jag går genom gamla stan. Vi ska bara igenom och dom andra förfasas över hur turistigt det är. Jag säger att jag är turist så dom kan skylla på mig.
Sen måste jag gå in på Pressbyrån för att köpa en svindyr macka och tamponger. Jag är lite lite bakfull hela dan och måste äta varannan timme annars dör jag.

Jag kommer ut ur affären med tamponger i ena handen och mackan i andra och skojar om att det gäller att inte förväxla inköpen. Jag tänker såklart mest på att det inte är så gott att äta tamponger. Inte ens oanvända. (kan jag tänka mig iallafall, man är väl inte pervers)
Sushi och Frida dör av skratt för dom tänker såklart att jag menar att jag ska stoppa in en dubbelmacka i musen. Dom är för härliga.

Sen stoppar jag ner tampongerna och plånboken i väskan och gör mig redo för att äta macka. Då säger Sushi med bestämd röst:

- Har du tänkt bära runt på din plånbok sådär? I den där påsen?
(jag har en tygpåse över axeln)

- Eh... ja... Vadådå?

- Här. I gamla stan. Jag lovar att det var minst tre ficktjuvar som såg dig stoppa ner den stora färglada plånboken i påsen.

- Ok. Mammor. Frida, kan du ha den i din?

- Ja.

Jag vet inte vad det är men varje gång jag åker till stockholm så är det minst en person som behandlar mig som att jag är helt hjälplös. Som typ en såndär vadheter dom, ni vet den där sekten i USA där dom har 1800-tals-kläder och bara åker häst och vagn...

Men det kanske beror på att jag hela tiden går vilse och åker fel i tunnelbanan...

3 kommentarer:

 1. Jag tycker du känner dig som hemma i huvudstaden!
  Undrar om Frida har börjat prata som hon brukar än...

  SvaraRadera
 2. Hehe. Jag pratar fortfarande lite fisförnämt:-D

  SvaraRadera
 3. Fia. Du har inte sett eller hört Lotten ta sig en längre sträcka i eller kring staden på egen hand.
  Jag låter nog lite som än sillstrypare än. Att jag pratade med Miar i går hjälpte nog till LITE.
  Puss.

  SvaraRadera