Dear karma, I have a list of people you missed

söndag 5 september 2010

En tjock gammal vän flyttar in

Kommer ni ihåg att jag skrev häromdan och var så nöjd över att vi slängt vår gamla tjocktv som fortfarande funkade men tog upp hela golvet i klädkammaren. Big misstake.

Igår jobbade jag dubbelpass. Lagom kul för den som är hemma själv en hel lördag. Och lagom kul att jobba en hel lördag. Jag visste att jag bara skulle hem, byta om, sminka mig och dra till Dingas fest. Och att det var bråttom. Och att den som var hemma själv hela helgen hade många martyrpoäng till godo.
15.10 får jag detta sms: "Fuck, tvn har pajjat"
En ganska desperat jakt startade där jag ringde runt på diverse blocketannonser. Vet ni att det är jättemånga som säljer sina gamla tvapparater för 100 spänn? Jag ringde bara på dom som var på vägen mellan mitt jobb och mitt hem.
Men efter tredje sura gubben (ta bort annonsen då goddamit så slipper du att folk ringer om skiten är såld) Så var jag på väg att ge upp.
Då slog det mig. Nettan skrev häromdan att hon låg i soffan och kollade på sin nya tv. Och hon hade kvar sin gamla.
Så nu står den här. För tretton år sen bodde vi ihop, Nettan, tvn och jag. När man höjer och sänker så dyker det upp en stor grön rand längst ner över hela skärmen. Jag blev oerhört glad över att se den gamla gröna randen. Jag har sett den förut när jag låg i soffan på lasarettsgatan och zappade mellan Seinfelt och Vänner och Cityakuten.

Tack Nettan! Du räddade antagligen både Magnus liv och vårt äktenskap:-)

1 kommentar:

  1. Känns bra att den fick ett nygammalt hem. Recycling is the shit. Hoppas att den håller lite längre än de andra bara :)

    SvaraRadera