Dear karma, I have a list of people you missed

fredag 27 augusti 2010

Du vet att du bor i ett Getto när...

Sista helgen i månaden ställer vårt hyresbolag ut containrar på gårdarna. För att få folk att sluta att bara ställa det dom inte vill ha i källargångarna. Eller bara rätt utanför porten. Just det beteendet har faktiskt blivit lite bättre. För nåt år sen stod det ofta gamla soffor och tvbänkar med glasdörrar utanför portarna när man gick till bussen på morgonen. Folk tyckte helt enkelt att det var helt normalt att om det var nåt man inte ville ha mer så kunde man bara ställa ut det utanför på gården. Och förvänta sig att nån trött vaktis skulle ta hand om skiten.
Jag förstår att dom började med containrarna.

I helgen är det dags. vi har rensat ut hela vårt förråd och fan varenda skåp och låda. Här ska slängas. Det ska bli så gött.
Men man vet också att hälften av det vi slänger kommer att hamna hemma hos nån granne. Det är nämligen hela kvarterets höjdpunkt, när folk ogenerat får rota igenom det grannarna har slängt.
Vi slängde en dator en gång. Magnus hade gjort nåt konstigt med den så man var tvungen att uppge ett lösenord för att komma in i den. Det var bara det att vi inte hade nåt lösenord. Den stod först bredvid den nya datorn ett tag och sen åkte den in i förådet ett tag. Men sen hivade vi den i en container. Magnus gjorde hivandet, gick upp och köpte mjölk och på vägen hem mötte han en turkisk farsa med ett nöjt flin och datorn på axeln. Om han lyckades hitta lösenordet så har han nog det fint med våra familjebilder och gamla skoluppsatser. Det hade ju varit kul för honom.

Containerna kommer på fredageftermiddag. Ett par timmar senare är de nästan fulla. På söndag kväll är de halvfulla igen. Då har alla tagit det de vill ha.
Och allas lägenheter är knökade av gammal skit igen. Fast annan, ny skit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar