Dear karma, I have a list of people you missed

måndag 8 juli 2013

Vägen ner. Del 4.

Så var det lördag när vi vaknade och vi hade sovit hyfsat bra förutom myggbett som kliade och min luftmadrass som hade börjat ge med sig.

Vi packade ihop och drog i väg. Nästa mål var att campa nånstans i alperna så det bara bara att köra på.
Vi körde och körde och körde och helt plötsligt var dom där! Man blir lika imponerad varje gång! Shit pommes fritt vad dom bergen är enorma.

Först körde vi på och allt gick fint. Genom en as as lång tunnel och jag bestämde mig för att jag inte alls hade nåt att flippa över och skulle inte alls tänka på den där filmen med Sylvester Stallone. När vi kom igenom meddelade kartläsaren att det såg lite märkligt ut på kartan men han visste vilket vägnummer man skulle sikta på. Vi hittade det. Lite lite försent. Det var en liten ynklig skylt som satt lite efter man skulle behövt svänga. Ja. Det är ju alltid härligt att veta NÄR man kör fel. Sen gick det såklart inte att köra tillbaka så vi blev körandes på nån liten jävla vägjävel (kartläsarens ord), i en evighet. Alla städer hade skitkonstiga namn som vi var för griniga för att skratta åt och kartläsaren muttrade om att motorvägen borde ligga bara några hundra meter bort och VARFÖR var det inte skyltat till den? Och vad betydde egentligen den blå linjen som gick mitt emellan där vi var och där vi borde köra.

Jo, det var gränsen mellan Lichtenstein (där vi tydligen hamnat) och Schweiz. Klart dom inte skyltade till Schweiz. Dom ville ju såklart inte att man skulle åka ur deras lilla land. Vi körde runt där i säkert två timmar och undrade vad som hände oss. Från Lichtenstein kan jag rapportera att allt är väldigt idylliskt och att det verkar vara modernt för unga killar att inte dra upp byxorna. Precis som hemma. Av nån anledning tyckte jag att det var jättemärkligt.

Till slut fick vi stanna och tanka och Kartläsaren erkände sig besegrad och gick in för att fråga efter vägen.

Efter det, när vi hamnat i rätt land, så var vi rätt slitna. Vi körde på en liten bit till och körde av vid en liten by som hade det asroliga namnet Bad Ragaz. Där grälade vi nästan om vilket håll campingen låg men så hittade vi en liten informationsskylt och tack vare den hittade vi. Staden var som en parodi på en liten fin men lyxig stad och på vägen till campingen gick det djur och betade. När vi nästan var framme stod en stor vit svan på vägen. Utanför campingen fanns en enorm lekplats och ett utomhusbad med massa pooler. Det kändes som att vi drömde. Magnus och Viggo gick in för att kolla om det fanns någon plats och medans vi tjejer väntade i bilen kom det hästekipage förbi med vackra utsmyckade, färglada vagnar och de som åkte i vagnarna sjöng nånslags allsång. Jag trodde att det var dolda kameran.

Vi fick en plats och det ingick inträde till poolerna, alla blev glada. Vi blev hjälpta att parkera bilen av Schweizs svar på Tabita som stod och grillade intill. Hon var välidgt trevlig och jag sa glatt till Magnus att hon såg ut som Tabita. Då sa han att det nog var Tabita.

Tältet kom upp, vi lagade spritköksmat och sen kollade vi in bassänger och lekplats. Matilda slog i ryggen i ett rutschkanerör och vi köpte superdyrt lördagsgodis som vi åt på en filt.

Där satt vi, på en filt, med bergen runtomkring och just det, livet var rätt gött. Myra tog tillfället i akt att ta sina första steg på filten utan att hålla sig i något och vi blev alla välidgt glada över det.

Sen la vi barn, Magnus läste Fem-bok för dom stora och jag drack en välförtjänt öl och försökte få kontakt med campingens wifi.

Nästa dag var det min födelsedag.

Det ska jag berätta om i morn.

puss!

(fantastiskt om du orkat läsa:-D)

2 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaks! Du behöver inte anstränga dig för att vara så där himla rolig hela tiden, det går utmärkt ändå. Jag är ju dessutom ganska lättroad nuförtiden då majoriteten av mina konversationer består av "-Är du världens finaste bäbis? - Äääh gäh!" och liknande, så var du bara lite lagom avslappnad och berätta om din vardag så ska du se att det roliga kommer på köpet :)

  SvaraRadera
 2. Hej Martina!
  Välkommen tillbaka själv! Och stort grattis till din bebis! Nu börjar livet på riktigt för dig:-)
  Kram!

  ps Tack för feedback!

  SvaraRadera