Dear karma, I have a list of people you missed

söndag 6 januari 2013

God fortsättning på er!

Kära dagbok!

Nu är det nytt år igen och nya krafttag för att bli en bättre människa på alla sätt och vis. Idag firade jag det med att med beslutsamma steg gå till viktväktarna för att skriva in mig och äntligen få bukt fläsket vi kan kalla "Myrans fläsk" och även kanske "Fläsket som satt på mig redan innan Myrans fläsk". Efter att ha kört runt i stan och blivit komplett galen på alla käcka goa göteborgska grejer nån har hittat på för att få oss att sluta köra bil i stan och hitta nånstans att parkera i stan så gick jag dom där stegen till viktväktarna och sedär ja. Det var stängt för helg-som-ingen-fattar-varför-man-firar. Vabra. Jag valde att fira detta med att åka hem och köpa chokladpudding som jag åt som att det var sista gången jag åt chokladpudding på väldigt länge.

(det var även första gången jag åt chokladpudding på väldigt länge kan sägas men ja, vafan.)

Idag har jag mest gått runt och tänkt på att skolan nog är en instutition som samhället skapat för att föräldrar inte ska strypa sin barn så ofta. Man behöver vara ifrån dom lite på terminerna och sen längtar man efter dom när det ska bli lov och det är jättejättejättehärligt de första dagarna när man inte behöver sätta klockan och alla sover länge och har det gött och alla går i pyjamas hela dan och och och efter två och en halv veckan blir man fan helt galen på skiten.
Jullovet är fan värst. På sommarlovet kan man iallafall åka och bada. Det kostar inte så mycket. Ett paket kex och några timmars parkering. Ibland kan dom få glass också om det inte tjatas så förbannat.
Men på jullovet ska jag säga er, då finns INGENTING att göra som inte kostar minst trehundra spänn eller involverar att man glor på en skärm.

Idag har båda storbarnen suttit vid varsinn skärm. En har skrikit olika varianter av "DU SKA DÖÖÖ!!!" och den andra har tittat på youtubeklipp där ANDRA människor spelar helt meningslösa spel. Jag fick nog och anmälde dom till stenhård Kung Fu-tränings-grej. Det slutade med att vi alla tre satt och tittade på youtubeklipp där kinesiska munkar tränade på att inte ha nån känsel i fingrarna genom att slå händerna ner i stora krukor med bönor. Lite Kill Bill-style sådär.

Sen har jag tänkt mycket på vad jag ska skriva om i den här bloggen egentligen. Just nu håller den på att förvandlas till en tant som bara pratar om sina barn. Rätt trevligt för typ min mamma men kanske inte jättekul för alla att höra om hela tiden.

Det jag har kommit på att jag ska skriva om är böcker. Min kille säger ju att det inte finns någon som läser lika mycket som jag (jag vet ett par som bräcker mig) men det kanske kan vara ett intressant experiment att skriva om alla böcker jag läser på ett år. Utan att låtsas att man läser tjusigare litteratur än man gör. Och med man menar jag mig själv.

Låter det kul?

Nån som vill läsa om nåt annat?


Och om ni undrar vad det var som jag svor över i början när jag berättade om att det blivit så helvetets svårt att köra bil i stan så var det alla jävla bussfiler och skit som dykt upp. Det var inte ens trängselskatt idag. Hade det vart så hade man väl fått betala femti spänn till. I GET THE FACKING MESSAGE GÖTEBORGS STAD!! Jag får väl åka buss då förihelvete. Fan att man inte ska kunna köra bil i sin egen stad. Fan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar