Dear karma, I have a list of people you missed

torsdag 11 oktober 2012

En dröm!

Av nån anledning så minns jag ett citat av Erik Saade när han köpte en lägenhet med den där melodifestivaltjejen som han var ihop med förut. Han sa glatt i pressen: - Vi har köpt en lägenhet- en dröm!
Jag önskar att jag inte mindes såna här idiotgrejer. Det vore bättre om jag kom ihåg sånt som jag fått berättat för mig på föreläsningar i skolan.

Iallafall.

I morses vaknade jag som vanligt alldeles för tidigt av mobilväckarklockan. Jag låg där i mörkret och hade precis tryckt på snoozen när jag såg att jag fått ett mejl under natten. Det blir man ju nyfiken på. Det är så härligt med smarta telefoner. Att man känner att man nog måste läsa sina mejl kl 06.02.

Det var en mäklarfirma som mejlat mig. De skrev att jag tidigare visat intresse för ett objekt och nu minsann skulle jag få lov att ringa någon som ägde en likande bostad INNAN någon annan.

Herrejävlar. Nu vaknade jag till minsann. Med en exalterad febrig känsla stapplade jag upp så tyst jag kunde för att inte väcka någon annan i familjen. Detta mejl måste jag läsa utan att någon säger mitt namn 125 gånger eller jag samtidigt måste torka någons röv. Jag låste därför in mig på dass. Där satt jag och läste med ett öga eftersom jag fortfarande hade problem med att öppna båda.

Det som gjorde mig så exalterad var inte bara känslan av exklusivitet utan att priset. 1 450 000. För en fyra. Herrejävlar!

Nu ringde det inte nån klocka direkt när jag såg gatuadressen. Men det var säkert bara för att det var nån liten gatsnutt nånstans som jag bara inte visste om. Och inte bara jag, ingen visste egentligen om den. En liten pärla, granne med en solig idyllisk skog dom skulle gå att byggas ut lite lagom så vi alla skulle få varsitt rum och bidé. Innan jag fått upp båda ögonen hade jag alltså byggt ut detta fantasihus och flyttat in.

Jag behövde bara kolla kartan på eniro innan jag ringde säljaren exklusivt. Och innan jag torkade mig. Och kokade kaffe.

Men vänta nu. Vad är nu det här? Hisings Kärra. Jaha. Det var därför priset var så himla fantastiskt.

Sedär ja.

1 kommentar:

  1. Tror att det här husletarprojektet kommer att producera många underhållande blogginlägg, hoppas ni får leta länge :-) Och by the way, jag gilalr också bidéer!
    //Gizella

    SvaraRadera